Tisztelt Szülők! Önökön kívül senki nem akarja, hogy két iskola közül választhassanak Budakeszin

Doleschall Tamás | 2016.02.25. 07:30

Így foglalható össze az úgynevezett új iskola ügyében tartott fórum, amit az úgynevezett közös jövőkép miatt hirdettek meg. 

A közös jövőkép kialakítását némileg akadályozta, hogy a korábban és a helyben artikulált szülő igények a vezetők és döntéshozók irányából tapinthatóan masszív defenzívával találkoztak. A fórumról számomra, mint szülő számára az egymással megosztott gondolatok lefojtott interakciójában (ld. gyúelegy), közösen, jövőképileg ez jött le:

Tényszerűen épül egy új iskola, azaz bocsánat, nem egészen: egy új épület, ami a régi iskola része lesz, odamegy a felső tagozat. Lesz benne 8 osztályterem, 2 (vagy 4) szaktanterem, kisebb csoportszobák, egy kicsit szűkös tornaterem (kézilabdapálya nem fér be), öltözők, étkező, konyha, miegyéb.

Az igazgató szerint az iskolában kielégítő, jó, előremutató stb. oktatási-nevelési munka folyik, az eredmények lassan jönnek, ez egy ilyen sztori.

A polgármester szerint az új épület kizárólag a Forfa kiváltására szolgál, az állam erre ad 1,3 milliárdot, az önkormi hozzátesz 100 milliót, ennyiből ezt lehet kihozni, de az épületet később természetesen lehet bővíteni.

A tankerületi vezető szerint az új iskola már csak azért sem lehet önálló intézmény, mert olyat csak 24 tanteremmel lehet létrehozni. (???)

A pénzügyi bizottság elnöke szerint a verseny úgy általában jó, de ebben az esetben úgy látják (gondolom, az önkorminál), hogy a gyerekeknek jobb lenne, ha nem lenne verseny.

Az oktatáskutató szerint minőségi oktatás mindenkit, minden intézményben megillet, de az alapvetően nem versennyel, hanem együttműködéssel alakítható ki.

Egy abszolút lojális tanár szerint (nem tudom, kit képviselt: talán csak magát, talán többeket) a napi szinten felmerülő pedagógia problémák jobban kezelhetőek egy nagyobb intézményben, mint kisebbekben. (másodszor is: ???)

Ja, és kórusban: természetesen a gyerek az első, minden a gyerekek érdekében történik.

Köszönjük, hogy eljöttek!

Ha érdekel a folytatás vagy a többi hasonló poszt,
csak egy kattintás, és nem maradsz le az újdonságokról:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fazekas Andrea 2016.02.25. 12:09:57

Mint Új Szülői Szervezet alapító tag, engem a létszám lepett meg. Baromi kevesen voltunk! Ennek több oka is lehet. Az emberek nem foglalkoznak ezzel a témával, vagy szándékosan éppen csak meghirdették, hogy túl sokan ne legyünk.
Ez az első ilyen alkalom volt. Azt gondolom, hogy ennél több embert érdekelhet az iskola téma. Közel 900 gyermek szüleiből, ami, ha kettővel számolunk, akkor 1800 fő. Ebből kb. 30-an voltunk szülők, néhány külsős, pár tanár volt jelen.

Túl sok volt a pozitívum az iskoláról. Mintha nem lennének problémák.

Kérdés, hogy így azokra a kérdésekre milyen mértékben lesz valós cselevés ...

Mi azért próbálkozunk. Szükség van minden osztályból 2 fő hivatalos nyilatkozatára ahhoz, hogy létrejöhessen az iskola Szülő Szervezete, amely aktívan szerepet kíván vállalni arccal, elérhetőséggel, megközelíthetőséggel.

Bardócz 2016.02.26. 20:45:27

@Fazekas Andrea: Ennek az ÚSZSZ-nak a megalakulásáról mit lehet tudni? Mert az ESZEMKÁ-ban benne voltam, de erről még nem hallottam.

Címkék: oktatás fórum közélet gyerekek iskola nyilvánosság szülők általános iskola DT SZIA

süti beállítások módosítása