Kettő még hiányzik

Doleschall Tamás | 2014.04.08. 12:00

Január közepén megkérdeztem a képviselőktől, mit csináltak 2013-ban. Öten válaszoltak. A többiek azóta sem, de közülük most négyen adtak számot a tavalyi évükről a Hírmondóban. 

Tömösi Attila ötödikként mindkét lehetőséget megragadta. Ő benne volt abban a fogatban is, akik kérésemre elküldték a beszámolóikat. A képviselők azonban nemcsak abban mások, hogy egyáltalán válaszolnak-e egy közérdekű e-mailre vagy használják-e a nyilvánosság eme formáját. A hozzáállásuk nagyobb különbségeket rejt.

Akik reagáltak a megkeresésre, az első ciklusos újak voltak. A második vagy sokadik négy évüket töltő régiek azt sem mondták, hogy bikkmakk.

A régiek és újak közötti határvonal nem az életkoruk vagy pártállásuk mentén húzódik. Hanem hogy másként viszonyulnak a választóikhoz. A régiek nem érezték olyan fontosnak, hogy az orrunkra kössék, mit tettek tavaly a pénzünkért. Viszont miután az újak válaszai megjelentek a blogon, a régiek észbe kaptak, és megküldték – a Hírmondónak.

Érdekes formája ez a párbeszédnek, de megoldjuk: az újságban megjelent beszámolókat elérhetővé tettük az eredeti posztban a képviselők nevére kattintva. De még mindig hiányzik két jól fizetett, régi képviselő írása: Ohr Alajosé és Szabó Ákos Péteré.

Ők vajon milyen módját választják a számadásnak?

Ha érdekel a folytatás vagy a többi hasonló poszt,
csak egy kattintás, és nem maradsz le az újdonságokról:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék: közélet pénzügyek képviselők nyilvánosság DT

süti beállítások módosítása