Itt megtalálsz

A Vadaspark Budakeszi kincse, nem kéne autókkal elárasztani

Doleschall Tamás | 2022.11.29. 11:00

Ahogy az oda- és elvezető utcákat, erdei utakat, kedvelt turistakörnyéket sem. Legyen a parkerdő az embereké, a kocsikat hagyják a természeti terület határán! 

Aszfaltpolitika – a mart és látszataszfaltozásokkal a borsodi utcaképet lopják be a budai régióba, városvezetői teljesítmény híján hatalmi érdekből

Doleschall Tamás | 2022.11.17. 07:00

A budakeszi utak állapota csak az útfelújításokhoz hasonlóan, felszínesen indokolható a közpénzek tartós hiányával. Mélyebbre ásva, ha útalapot nem is, a politikusok újraválasztási paranoiáját és menedzseri hiányosságait találjuk. 

A pokolba vezető út is jó szándékkal van emulgeálva, és a Darányin keresztül vezet

Budakeszi Blog | 2022.11.03. 08:00

Nyáron és kora ősszel 18 utcát újítottak fel szerte Budakeszin. Az ezekről felmart, régi aszfalt darálékát terítették le pár hete a Darányi murvás utcáira. Akkor az ott élők szinte egyöntetűen örvendeztek, mostanra szinte egyöntetűen szitkozódnak. Az eddigi kőpor helyett immár bitumenport szívhatnak, ami rákkeltő veszélyes hulladék. Gyabronka Péter nyílt levele 

Fejlesztések hengere – a kormánypártok visszaszerezték szavazóikat Budakeszin

Doleschall Tamás | 2022.06.20. 09:00

A 2022-es választások egy felívelő gazdasági ciklusban, az orosz-ukrán háború árnyékában hozták el az újabb kétharmadot. A budakeszi eredmények is a helyi politikai erőviszonyok visszarendeződésére utalnak. 

Hová vezet az összekötő út, ami ennyire elválaszt?

Doleschall Tamás | 2022.02.11. 09:00

Útelágazáshoz. Előbb-utóbb el kell döntenünk, hogy bővíteni vagy csillapítani szeretnénk-e az autós forgalmat. Mert a kettő egyszerre nem fog működni. 

Egy új út nem megváltást hoz, hanem forgalmat

Doleschall Tamás | 2022.01.05. 09:00

Nemcsak nálunk, mindenhol, de a fővárosi agglomerációban hatványozottan. A legjobb példa az M0 dél-budai szakasza. A Budakeszi nyugati lakótömbjei mögé tervezett összekötő úton is – különböző becslések szerint – napi 3-6 ezer jármű haladna, hogy a Meggyes utca ilyen irányú, negyedakkora forgalmát kiváltsa. 

Még egy iskolát terveznek a település ellenkező oldalára, mint amelyiken a lakosság növekszik

Doleschall Tamás | 2021.12.10. 09:00

A budakeszi intézmények összeraktak egy bővítési koncepciót, az önkormányzat felrúgta. Újabb iskolát akarnak a meglévők mellé, ha lehet, újabb úttal. A gyerekek több mint fele járhat majd át a Fő utcán vagy a várost délről megkerülve iskolába. 

Buszsávokat terveznek az autósorok mellé, és ez látványban is városiassá teszi Budakeszi főutcáját

Doleschall Tamás | 2021.11.04. 09:00

A fővárosba tartó buszok gyorsítása nemes szándék, de ha közben csökkentik a frekventált közterületek helyi használatát, akkor az itt élők és dolgozók vesztesei lesznek az ingázók megsegítésének. 

8 elsős osztály indul Budakeszin, az önkormányzat meg nem tud telket adni a harmadik iskolához a városvezetők kedvenc vállalkozói parkja miatt

Doleschall Tamás | 2021.05.25. 09:00

Sosem volt még ennyi iskolakezdőnk, mindkét épület zsúfolásig megtelt, de egy újabb iskolának nincs helye. Hiába támogatná a tankerület, hiába segítenének a helyben lakó állami vezetők, hiába adna rá pénzt a kormányzat: az egyetlen alkalmas köztelkünkre ipari csarnokokat és irodaházakat építenének. Kiknek az érdekét tartják többre a városházán? Tizenkét vállalkozásét vagy több ezer gyermekes családét? 

Az őrület örvénye – zárt ülésen egyedül döntött a polgármester, hogy ki építheti a vállalkozói parkot: egy büntetőeljárás alá vont cég

Doleschall Tamás | 2021.05.13. 10:00

Szorít a határidő, egyre-másra derülnek ki a projekt hátrányai és kárai, egyre nagyobb kockázatokat vállalnak a városvezetők. Most éppen egy kétes ügybe keveredett vállalkozással készülnek szerződni. 

süti beállítások módosítása